HTML

Kettlebell Életmód

Hogyan élem meg én a kettlebellt és hogyan tudom használni. Célom az erőnlét növelése, fogyás valamint inspirálni az újakat, tapasztalatot cserélni a haladókkal.

Friss topikok

Steve Cotter a helyes táplálkozásról (angol)

kbellfan 2013.04.30. 11:00

Címkék: video diéta fogyás kettlebell étrendje

Szólj hozzá!

Mit egyek és mit ne és főleg mikor?

kbellfan 2013.02.21. 15:50

Bevallom férfiasan több éve nézegettem morcosan az úszógumimat. Igaz nem is sportoltam több éve már aktivan amikor találkoztam kettlebellel. Viszont hiába edzettem heti 2-3x a súly nem változott sajnos a „buvárruha” se. Ekkor kezdtem el kisérletezni mindenféle diétákkal. Nem akarok meggyőzni senkit csak megosztom tapasztalataim mi az ami nekem működik.

Szólj hozzá!

Plank

kbellfan 2012.12.14. 15:49

Testépítők is felfedezték az alkartartást?

"Kedvenc" bemelegítőgyakorlatom a 3 perces alkartartás vagy plank (azthiszem). Meglepődve láttam egy body buildingel foglalkozó oldalon egy ezzel kapcsolatos cikket.. nocsak.

Szólj hozzá!

Update hamarosan.

kbellfan 2012.12.14. 15:13

Hello.

Idén nem sokat irtam ide ami nem jelenti , hogy abbahagytam volna az edzést. Sok minden történt , sok utazás közben meló, utzazás ezek keveréke.

Akarok akartam írni diétáról is. Le akarok dobni 8-10 kilót. Próbálkoztam a Harcosok Étrendjével de nem annyira ment úgyhogy feladtam talán nekifutok egyszer még. Edzés folyik tovább keményen mennek a snatch létrák erősen. "Kedvencem" a 10x10 es létra...

Mindenről írok részletesebben jobban bele akarok menni a kajálásba is, sokat kisérletezem kajákkal több mint kevesebb sikerrel. Még az is lehet a legjobban beváltakat megosztom :). Hamarosan!

Addig is Power to the people!

Szólj hozzá!

Tegye fel a kezét aki utána tudja csinálni fiú létére :)

kbellfan 2012.11.15. 11:33

17 éves csaj crossfit videója. Jó kondiban van ez igen!

Szólj hozzá!

Iron Lady - 138 reps snatch 24 kg

kbellfan 2012.07.25. 13:45

nem semmi.. jobb ha összekapjuk magunkat urak :P

Szólj hozzá!

Leveztés és nyújtás

kbellfan 2012.01.18. 12:48

strech.jpgNéhány példa videóval a nyújtásra és az edzés utáni levezetésre. Ezek legalább annyira fontosak mint maga az edzés. Így megelőzhetjük a különböző sérüléseket többek közt. Nem utolsósórban nagyon jól is esik egy edzés utáni nyújtás. Én meg szoktam "hengerelni" is ami egyrészt átmaszírozza a hátizmokat másrészt szépne kiropogtatja a hátamat is.

 

 

Az előnyök:

  • Segíti a tejsav kicsapódást (edzés utáni izomláz).
  • Megelőzni a késleltetett izomlázt.
  • Segít lenyugtatni a szívritmust normál "üzemmódba".
  • Csökkenti a szédülés/ájulás veszélyét edzés után amit az alsó végtagokba áramló vér okozhat.
  • Segít mentálisan is lenyugodni edzés után.

Címkék: videó edzés bemelegítés kettlebell gyakorlatok nyújtás levezetés kettlebell tutorial

Szólj hozzá!

Vicces: Hogyan ismerjünk fel egy kettlebell nélküli RKC-t?

kbellfan 2012.01.11. 10:30

Egy barátom küldte ezt a blogpostot és annyira tetszett hogy berakom.

Hogyan ismerjünk fel egy kettlebell nélküli RKC-t?

 

 

 

12 barbatrükk:

1. Bárhol, bármikor kimondod a “Pavel” szót, azonnal odanéz.

2. Kétféle módon különbözteti meg a világban található tárgyakat: amit ki tud nyomni a feje fölé, illetve amit (még) nem.

3. Ha valaki bárhol,bármikor,bármilyen céllal leguggol, azt rendkívüli érdeklődéssel,szinte hipnotizált állapotban figyeli. Ilyesmiket motyog közben: “szétatérd” “csípőhátra” stb.

Címkék: edzés vicces kettlebell

1 komment

Jingle (Kettle)Bell

kbellfan 2011.12.23. 09:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellemes Ünnepeket és további jó edzést kívánok! Találkozunk a teremben a nagy karácsonyi zabálások után... Azt hiszem én is a polcra teszem a harcos diétát arra a pár napra amíg anyuka futószalagon hozza a kaját rég nem látott kicsi fiának :D

 

Címkék: ünnepek harcosok kettlebell hellókarácsony étrendje

Szólj hozzá!

A hét videója 1.

kbellfan 2011.12.21. 09:00

Na ezt nevezem :) nem tudom egyáltalán van e ilyen gyakorlat de jól néz ki... via straighttothebar.com

Címkék: videó edzés kettlebell gyakorlatok

1 komment

Edzés jelenleg

kbellfan 2011.12.19. 12:52

russian_kettlebell_exercises.jpgÉn és a többi edzőpartner szeretne némi zsírt égetni ezért az edző módosította az edzéstervet. Eddig mindenféle kezdőknek való gyakorlatokat csináltunk egy edzés kb. 1 óra. Ha valamelyik gyakorlat nevét elírnám vagy nem szakszerűen fejezném ki magam előre is bocs.

Bemelegítés: 10perc

Edzés (persze nem minden gyakorlat, hanem ezekből pár, amit az edző jónak látott):

Állva:  3x 10 felhúzás (dead lift) , 3x 10 guggolás KB talpal felfelé (gobble squat)  , 3x 10 swing egy vagy kétkezes, 3x 10 nyomás mellkastól állva, 3x 10 Halo, 3x 10 military press , 3x 10 „fűrész” , 3x 10 test körül, 3x 10 nyolcas (figure 8).

Címkék: edzés fogyás bemelegítés kettlebell gyakorlatok ginastica natural kettlebell tutorial

Szólj hozzá!

Bemelegítés kettlebell edzés előtt

kbellfan 2011.12.08. 09:00

halloween-plank-exercise.jpgRemélem, nem kell kihangsúlyozni nagyon a bemelegítés fontosságát. Ezzel felkészíted az izmaid és ízületeid a keményebb terhelésre. Nagy valószínűséggel minden edzőnek megvan a saját stílusa de  valahol azért hasonlóak a gyakorlatok.

Az én bemelegítésem kb. 5-10 perc szokott lenni. Próbálom minél jobban leírni sajna videót nem találtam erről a fajta bemelegítésről.  A gyakorlatokat a ginastica natural-bol és a primal movement-ból állította össze az edző néni :D

Címkék: videó edzés fogyás bemelegítés kettlebell gyakorlatok ginastica natural primal movement

Szólj hozzá!

Néhány alap kettlebell gyakorlat bemutatása [video]

kbellfan 2011.12.06. 09:07

A laikusok ill.a kezdők számára összegyűjtöttem pár bemutató videót az egyszerűbb gyakorlatokról.

 Dead Lift:

Címkék: videó edzés kettlebell gyakorlatok alapgyakorlatok kettlebell tutorial

Szólj hozzá!

Diéta

kbellfan 2011.12.03. 09:55

Sziasztok. Mint említettem korábban nem csak erősődni szeretnék hanem fogyni is. Volt egy rövid próbálkozásom a paleo-val de túl komplikált volt nekem, hogy minden nap főzni kell töbször is. Erre nincs időm egyszerűen. Maga az elmélete is kicsit homályos nekem de tény és való , hogy amíg csináltam valóban fogytam koplalás nélkül.  A rendelős kaja amit a cégnél eszünk (szitifúd) nem rossz átlag kajákra nézve  de ha valami egészségesebbet akarsz... Grill csirke vagy pulykamell fagyasztott zöldségből készült körettel.. brrrr. Miközben különböző kettlebell oldalak és blogok között szörföltem infóra vadászva talalákoztam ezzel a fogalommal: "harcosok étrendje".

Címkék: könyv edzés diéta fogyás harcosok kettlebell diet warriors étrendje

Szólj hozzá!

Miert jó a kettlebell? [video]

kbellfan 2011.12.01. 13:53

Rövid angol nyelvű videó a körkérdéssel: "Why do kettlebells?" - "Miert érdemes kettlebellezni?" (válaszok magyarul lentebb)

 

Szólj hozzá!

Mi is az a kettlebell?

kbellfan 2011.11.30. 11:20

A mai világban ahol az információ másodpercek alatt elérhető, nyilván nem fogok egy hosszú cikket írni. De azért nem árt néhány alap a megfelelő linkekkel megtámogatva :). Az első dolog úgyis az legalábbis esetemben, hogy minden elérhető online forrást lecsekkoltam.  Azért érdemes a hivatalos oldalakat referenciaként tekinteni.  (a képen Lance Armstrong edz igen ő is! )

A kettlebell vagy gömbsúlyzó egy tradicionális orosz súlyzó, tulajdonképpen egy vasgolyó fogantyúval. Angol neve Kettlebell, amit a harangnyelv után kapott. Az eszköz mögötti tudást Pavel Tsatsouline katalogizálta és vezette be újra a köztudatba. A mai napig Pavel könyvei és videói az "alaptanítások". (a videók angol nyelvűek).

Szólj hozzá!

Elkezdődött.

kbellfan 2011.11.29. 12:55

Hello,

A blog indítáas egy spontán kb. 5 perce megszületett ötlet. Nemrég 1-2 hónapja kezdtem el a kettlebell edzést és imádom. Érzem ahogy erősödöm és nő az állóképességem. De nem ez az OK az írásnak. Van rajtam egy 10 klió + és úgy gondolom ha dokumentálom pl. fotókkal a változást akkor az egyrészt nekem ad extra löketet és mást is inspirálhat.

Kicsit rólam: 33 éves vagyok 197cm magas és kb 110 kiló. Nem vagyok kövér sőt sportosnak is mondhatnám az alkatom (4 evig kemenyen edzettem drogmentesen konditeremben pár éve) de van úszógumi, pocak amitől szivesen megszabadulnék. Van más is. A hátam és a derekam eléggé készen van, fájdogál. Tehát szükségem volt egy olyan sportra amivel tudom a hát és derék körüli izmokat erősíteni. A kettlebell pedig erről (is) szól a törzsizmok erősítésésről. Nem utolsósorban pedig állóképességet is növeli amivel hadilábon álok irodakukacként.

Címkék: edzés kettlebell

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása